Skip Navigation or Skip to Content

WNL Goedemorgen Nederland schuift aan bij Ondernemersontbijt in Heemskerk

9 oktober 2023
2 min leestijd

Ondernemers die graag voor dag en dauw opstaan en echte ochtendmensen zijn konden op 9 oktober, de eerste dag van de Week van de Veiligheid, hun hart ophalen in Heemskerk. Zij schoven aan bij het Ondernemersontbijt, dat Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland organiseerde. Niet alleen de ondernemers hadden aandacht voor dit evenement, want ook WNL-programma Goedemorgen Nederland kwam langs.

Relevant onderwerp

In de bibliotheekzaal van Chateau Marquette in Heemskerk was het vanochtend een drukke bedoeling. Deskundigen, veiligheidsprofessionals, ondernemers en journalisten verzamelden zich om te leren en te praten over cybercriminaliteit. Tijdens het ontbijt dat geopend wordt door burgemeester Alexander Luijten en wethouder van Economische Zaken Aad Schoorl vertelde journalist, schrijfster en spreker Maria Genova over online veiligheid.

Een relevant onderwerp, want de kans op een cyberaanval bij jou als ondernemer is maar liefst 1 op 5. En de gemiddelde schade 340.000 euro. Slachtofferschap is niet altijd te voorkomen, maar de kans dat je slachtoffer wordt is wel te verkleinen door het toepassen van een aantal (basis)maatregelen.

Meer informatie over de maatregelen die ondernemers kunnen treffen lees je op onze website, via onderstaande knop. In het Youtubefilmpje onder de knop zijn alle fragmenten van het Ondernemersontbijt in Heemskerk achter elkaar gezet.

Cybercrime

Goedemorgen Nederland

In het programma Goedemorgen Nederland van omroep WNL op NPO 1 kwam PVO-adviseur Josefien Hofstede aan het woord, maar ook ondernemers die te maken hebben met cybercrime en andere vormen van criminaliteit kregen de ruimte hun verhaal te doen. Zo vertelde een van deze ondernemers preventief haar winkel te sluiten op koopavond in de donkere maanden die voor de deur staan. Zo hoopt ze vervelende situaties, zoals agressieve en gewelddadige klanten, te voorkomen.

Ondernemers hebben helaas vaker te maken met agressie en geweld.  In alle branches: agressief gedrag bij kassa’s in supermarkten, onbeschofte gasten in de kroeg of een boze passagier in personenvervoer. Soms is dit gedrag te voorkomen, maar vaak komt het onverwacht. Door te weten wat jij als ondernemer en je medewerkers moeten doen als jullie te maken krijgen met agressie en geweld, bestaat de kans dat je de situatie kan de-escaleren. Daarom is het thema van de Week van de Veiligheid dit jaar Agressie en Geweld.

Ga naar de uitzending van WNL

Activiteiten door heel het land

In heel Nederland worden er activiteiten en evenementen georganiseerd in de Week van de Veiligheid. Zo staan er nog meer ondernemersontbijtjes op de planning, maar kunnen ondernemers en particulieren ook deelnemen aan veiligheidsdagen, bijeenkomsten en workshops. Een totaal overzicht van de evenementen die plaatsvinden staat op de website van de Week van de Veiligheid.

Website Week van de Veiligheid