Skip Navigation or Skip to Content

MMA waarschuwt huurders voor criminelen

10 oktober 2023
1 min leestijd

Criminelen hebben soms woningen nodig voor hun activiteiten. Ze hebben immers ruimte nodig voor bijvoorbeeld hennep te telen of om bijvoorbeeld wapens of drugs op te slaan. Deze woningen zetten ze uiteraard niet op hun eigen naam, en daarom zoeken ze huurders die in ruil voor geld toegang geven tot hun woning. Meld Misdaad Anoniem (M.) is een nieuwe campagne gestart, genaamd 'Campagne Huurwoningen', om huurders te wijzen op de gevaren en de signalen.

Kwetsbare huurders

In de campagne is extra aandacht voor kwetsbare huurders. Dit zijn personen met geldproblemen of bijvoorbeeld een verslaving, voor wie de extra inkomsten van zo’n illegale huurder extra verleidelijk zijn. Door de signalen te herkennen maar ook op de hoogte te zijn van de mogelijke gevolgen kunnen deze kwetsbare mensen worden beschermd. De campagne van meld Misdaad Anoniem wordt onder meer ondersteund door woningcorporaties, brancheorganisaties, gemeenten, politie, het CCV en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Bekijk het infosheet

In een overzichtelijk infosheet somt Meld Misdaad Anoniem op wat de signalen zijn van deze vorm van criminaliteit. Denk dan bijvoorbeeld aan gesloten gordijnen en afgeplakte ramen, veel mensen die in en uit een woning lopen en huurders die (opeens) in het bezit zijn van opvallend dure spullen.
Het melden van deze signalen kan bij Meld Misdaad Anoniem geheel anoniem. Jouw identiteit als melder is dus niet bekend.
Meld Misdaad Anoniem staat volledig los van de politie, ze nemen geen gesprekken op en zien ook geen IP-adres of telefoonnummer. Nadat er een melding is gemaakt, kan MMA of de politie dus geen contact meer met de melder opnemen.

Bekijk de infosheet:

MMA Campagne sociale huurwoningen