Skip Navigation or Skip to Content

PVO en CCRC slaan handen ineen voor een Cyber Sterker Nederland

24 oktober 2023
1 min leestijd

De Nederlandse samenleving digitaliseert. Dat maakt ondernemen soms makkelijker, maar brengt ook risico’s met zich mee. Digitaal weerbaar zijn tegen cyberdreigingen is van groot belang. Cyberweerbaarheid is één van de focusthema’s van Platform Veilig Ondernemen en is een daarom strategische samenwerking gestart met het Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC).

Oefenen met aanvallen

Dit partnerschap is een verbintenis tussen twee organisaties die zich inzetten voor cyberveiligheid en een belangrijke stap in de richting van een meer cyberweerbaar Nederland. CCRC laat organisaties oefenen met omgaan met cyberaanvallen. PVO en CCRC streven ernaar om Nederlandse organisaties en ondernemingen in staat te stellen zich te wapenen tegen deze digitale aanvallen.

Deze samenwerking belooft in het komende jaar verder te groeien en zich te ontwikkelen. Zo werken onder meer PVO Amsterdam-Amstelland, PVO Rotterdam en PVO Midden-Nederland de komende maanden samen met CCRC bij het organiseren van Cyber Boost Sessies.

 

Stimulatie innovatieve werkvormen

Ook werken PVO en CCRC samen aan het opzetten van cyberoefeningen, seminars en andere sessies. Dit biedt de mogelijkheid tot het delen van expertise en het vergroten van kennis op het gebied van cyberveiligheid. De impact van dit partnerschap gaat verder dan alleen de bescherming tegen cyberaanvallen. Het bevordert namelijk niet alleen de cyberveiligheid, maar stimuleert ook innovatieve werkvormen.

PVO en CCRC gaan samen de uitdaging aan om onze digitale toekomst te beschermen en innovatieve werkvormen te stimuleren. We doen dat met vastberadenheid en een gedeelde visie voor een betere en veiligere digitale wereld.