Skip Navigation or Skip to Content

PVO op Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem

21 november 2023
1 min leestijd

Hoe ruikt het produceren van XTC? En hoe weet je als agrariër of de huurder van je loods illegale praktijken uitvoert? Op deze en andere vragen geeft Platform Veilig Ondernemen op 28, 29 en 30 november antwoord, tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Gorinchem. 

Soorten criminaliteit

Agrariërs kunnen te maken krijgen met verschillende vormen van criminaliteit. Zo kunnen criminelen dankbaar gebruik maken van leegstaande panden op een erf, kunnen er melkmachines worden gehackt door cybercriminelen en kunnen er dure (landbouw)machines gestolen worden door rondtrekkende bendes.
PVO is daarom aanwezig op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem om agrariërs te informeren over de vormen van criminaliteit en hen te helpen veiliger te ondernemen.

Aanwezigen kunnen ruiken aan de geurtonnen, waar ze de geur ruiken van de productie van verschillende soorten drugs. Ook krijgen ze praktische en toepasbare tips en maatregelen om hun eigendommen (beter) te beschermen tegen diefstal.

Presentatie over leegstand van schuren en illegale activiteiten

Op woensdagavond geeft PVO een presentatie in de congreszaal op Next Level. Daar zoomt Paul van der Weiden, adviseur bij PVO Oost-Nederland, in op de georganiseerde criminaliteit die haar kans schoon ziet voor illegale activiteiten door (opkomende) leegstand en het geringe toezicht. Die onderwereld heeft de legale bovenwereld nodig om zaken te kunnen uitvoeren. Hoe herken je signalen? Wat kan je ertegen doen? En waar moet je het melden?

Wil je de beurs bezoeken? Klik op onderstaande knop voor je (gratis) ticket. De presentatie vindt plaats op woensdag 29 november om 19.00 in de congreszaal op Next Level.

Registreer je aanmelding voor de RMV

Meer informatie

Meer informatie over de Vakdagen in Gorinchem vind staat op de website van de beurs. Naast Platform Veilig Ondernemen is ook M. (voorheen Meld Misdaad Anoniem) aanwezig om informatie te delen over anoniem melding maken van (verdenkingen van) criminele activiteiten.

Naar website RMV