Skip Navigation or Skip to Content

Sprekers, brainstormen en confetti: dit was de opening van de Week van de Veiligheid

10 oktober 2023
1 min leestijd

De Week van de Veiligheid werd feestelijk geopend op 9 oktober. Platform Veilig Ondernemen Amsterdam Amstelland bracht in het Amsterdamse Hotel Arena ondernemers, professionals vanuit de overheid en experts samen voor deze aftrap. Het was een middag vol inspirerende sprekers, kennisuitwisseling, een brainstormsessie en confetti.

Druk programma

Het evenement werd geopend door Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en daarmee ook van Platform Veilig Ondernemen Nederland. Hij besprak het thema van de Week van de Veiligheid 2023, Agressie en Geweld, uitgebreid. Hij benadrukte het belang van publiek-private samenwerking en innovatie bij het
aanpakken van veiligheidsuitdagingen: “Dit evenement toont aan hoe gezamenlijke inspanningen kunnen leiden tot vernieuwende oplossingen voor veiligheidsvraagstukken.”

Vervolgens kwamen Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, en Maurits Sanders, expert op het gebied van publiek-private samenwerking aan het woord. Beide sprekers
schetsten de problematiek rondom agressie en geweld en onderstreepten het cruciale belang van samenwerking tussen ondernemers en overheid voor een effectieve aanpak. Het nut én de noodzaak van de inzet van de regionale Platforms Veilig Ondernemen werd hierbij regelmatig onderstreept. PVO is namelijk dé partij die publiek en privaat samenbrengt.

Meer dan agressie en geweld

De officiële aftrap is een mooi begin van een belangrijke week, waarin er veel aandacht is voor het vergroten van de weerbaarheid van ondernemers. Dit jaar dus specifiek tegen agressie en geweld. Maar ook andere vormen van criminaliteit worden behandeld in de meer dan zeventig activiteiten en evenementen die er door heel Nederland worden georganiseerd. Zo kunnen ondernemers aansluiten bij ondernemersontbijtjes waarbij ze tips krijgen hoe ze kunnen voorkomen dat ze slachtoffer worden van cybercriminelen. Ook vinden er op verschillende plekken evenementen plaats die ondernemers laten zien wat de signalen zijn van ondermijning, zoals drugscriminaliteit.

 

Een compleet overzicht van alle evenementen die in week 41 plaatsvinden is te vinden op www.deweekvandeveiligheid.nl.

Ga naar de Week van de Veiligheid