Skip Navigation or Skip to Content

MKB Cyber Campus

Bij de MKB Cyber Campus kunnen ondernemers hun digitale weerbaarheid vergroten. Op hun website www.mkbcybercampus.nl zegt de campus daar zelf over:

Datalekken, gehackte databases, phishing en DDoS-aanvallen zijn vrijwel dagelijks in het nieuws. Cybercriminelen worden steeds slimmer in het kraken van beveiligingscodes en kunnen ongewenst bij vertrouwelijke gegevens komen. Hoe kunnen we als overheid onze MKB-bedrijven helpen hier tegen beschermen? Hoe kunnen we onze digitale weerbaarheid vergroten?  En hoe blijven we bouwen aan vertrouwen in deze tijd van digitalisering?

Grotere bedrijven hebben vaak voldoende mensen in dienst en hebben beschikking tot middelen om te kunnen investeren in de beveiliging van IT-systemen en netwerken. Zij kunnen hun personeel opleiden om het risico dat ze slachtoffer worden van datalekken en cybercriminaliteit te beperken. Bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf en startende ondernemers hebben deze middelen vaak niet.

De MKB Cyber Campus is dé plek waar bedrijfsleven, onderwijs, overheden en het Digital Trust Center samen bouwen aan de digitale weerbaarheid, cybersafety en cybersecurity voor het mkb. De campus is opgericht om de krachten van bedrijven, onderwijs en overheid op dit vlak te bundelen. Via onderzoek en onderwijs wordt er samengewerkt aan praktische kennis en innovaties, waarmee mkb-ondernemers hun digitale weerbaarheid kunnen vergroten.

Als partner van MKB Cyber Campus helpt Platform Veilig Ondernemen midden- en kleinbedrijven om zich beter te weren tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit, en zo de kans op slachtofferschap te verkleinen.

Ga naar de website van MKB Cyber campus