Skip Navigation or Skip to Content

Agressie en geweld in de horeca? Themaspecialist Martijn Wildeboer geeft advies!

22 mei 2024
1 min leestijd

Welke maatregelen kan je als horecaondernemer nemen tegen agressie en geweld in jouw zaak? In de tweede CCV-trendsessie gaan we daarover in gesprek met Martijn Wildeboer, themaspecialist Gebiedsgerichte Vermogenscriminaliteit.

In de serie trendsessies staan adviseurs van het CCV en PVO stil bij diverse veiligheidstrends. Dit keer was het de beurt aan Martijn Wildeboer. “Wat je ziet is dat thuis of in keten ingedronken wordt en dan komen ze in de horeca vaak al onder invloed. Dat kan van alcohol zijn, maar ook van drugs. Dan wordt er verwacht van de horecaondernemer en zijn personeel dat hij daar goed mee om leert gaan en de-escalerend optreedt. Maar dat is met iemand die helemaal stijf staat van de drugs niet gemakkelijk.”

Agressie en geweld: zo train je jouw horecapersoneel

Er zijn verschillende maatregelen die je in de horeca kunt nemen, die liggen vooral op het vlak van training van je personeel en het maken van goede afspraken met de portiers, politie en gemeente. Zo organiseert Koninklijke Horeca Nederland trainingen over het omgaan met ongewenst gedrag en agressie voor horecaondernemers en hun medewerkers.

Het Trimbos-instituut en Bureau Beke hebben de training alcohol, drugs en agressie ontwikkeld. Daarin leert horecapersoneel geweld onder invloed zoveel mogelijk te voorkomen, drugsgebruik te herkennen, en geweld onder invloed zo handig mogelijk aan te pakken.

Ontdek de best practices én innovatieve aanpakken

Op de themapagina agressie en geweld vind je de meest gestelde vragen en delen we nog veel meer tips en trainingen die jij of je personeel kunnen volgen. Kijk ook eens in onze agenda: we organiseren verschillende activiteiten bij jou in de buurt.

Kijk wat we bij jou in de regio organiseren!